malmo.studentbostad-sverige.se: Studentbostad i Malmö

Studentbostad i Malmö

Om Malmö Malmö ligger i Skåne län och är Sveriges tredje största tätort efter Stockholm och Göteborg. Staden är en del av storstadsområdet Stormalmö tillsammans med bland annat Köpenhamn. Tillsammans utgör de Nordens befolkningsmässigt största region. Staden är del av den expanderande Öresundsregionen och är anknuten med Köpenhamn i Danmark genom den ståtliga Öresundsbron. Malmö är en liten och trevlig stad med ett stort urval av kulturella ändamål. Det finns ett stort utbud av kvalitetsrestauranger, bistros och mysiga caféer. Även shopping finns det gott om.

 

Malmös Näringsliv Privata tjänsteföretag är en växande sektor i Malmö. Det sker en stor urbanisering i staden då arbetsmöjligheterna här är stora. Kreativitet och innovation är ord som karaktäriserar stadens identitet. Här finns några av Sveriges största kommunikation och PR byråer. Med en god kommunikation mellan Malmö och Danmark, finns det goda möjligheter att bo i Malmö och arbeta i Danmark.

 

Malmös Geografi Antal invånare inom Malmö kommun är beräknad till cirka 300 000. Då Malmö ligger i den sydliga spetsen av Sverige är klimatet här mildare, med varmare och lite längre somrar än övriga Sverige. Det finns många parker och gröna områden, samt många små kanaler som går genom de äldsta delarna av staden.

 

Värt att se i Malmö: - Malmö festivalen - Malmö Opera och Musikteater

 

Länkar om Malmö:

Om Malmö på Wikipedia

Karta över Malmö

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Malmö
Sök hyresbostad i Malmö på Facebook

Denna hemsida har skapts av en av Sveriges ledande bostadsportaler för att hjälpa de som letar bostad- häribland en studentbostad. Många av Sveriges lärosäten är belägna i storstadsområden och med kraftig folkökning, ökar också behovet av att hitta en studentbostad. Klicka på länkarna till höger för att påbörja din sökning.

Icon CO2 neutral website English transparent.png